Yir’at ‘Adonay

Yir’at  ‘Adonay is een unieke, bruisende christelijke studentenvereniging in de stad Groningen. Het dispuut Yir’at  ‘Adonay is onderdeel van de C.S.F.R., een landelijke reformatorische studentenvereniging. Dat betekent dat naast het studentenleven ook het geloof bij ons centraal staat. Hierom organiseren we elke twee weken bijbelkringavonden om het geloof in God te versterken. Een bijbelkring is een groep van ongeveer acht leden die samen eten, uit de Bijbel lezen, een gedeelte onderzoeken en hun persoonlijk geloofsleven bespreken. Het is ontzettend mooi om met mensen met verschillende kerkelijke achtergronden het over heel uiteenlopende geloofsonderwerpen te hebben. We komen ook wel eens met alle bijbelkringen samen om  met alle leden te zingen en God te loven en te prijzen. 

Naast ontwikkeling op geloofsgebied kun je jezelf bij C.S.F.R. Groningen ook op vele andere vlakken ontwikkelen door de grote diversiteit aan activiteiten die wij te bieden hebben. Wij vinden het belangrijk om tijdens onze studententijd verder te kijken dan alleen onze studie. Daarom organiseren we elk jaar zes lezingen, waarvan er vier verbonden zijn aan een jaarthema zoals Kunstmatige Intelligentie. Daarnaast is het ook mogelijk om eens per maand met een groepje leden je te verdiepen in een onderwerp waar je interesse naar uit gaat.

Uiteraard staat C.S.F.R. Groningen ook voor gezelligheid, samen borrelen en studentikoziteit. We borrelen elke week in het pand van Unitas, brallen een paar keer per jaar op een cantus en vermaken ons op de dansvloer tijdens onze feestjes. Ook hebben we regelmatige weekenden in Nederland of in het buitenland. Alle activiteiten zijn terug te leiden naar een of meerdere van onze vier pijlers; amicaliteit, bewust christen-zijn, studentikoziteit en studiekarakter. Het unieke aan C.S.F.R. Groningen is kleinschaligheid. Hierdoor ken je alle leden en dat komt de sfeer tijdens activiteiten ten goede. 

Kortom, onze vereniging is dé plek om medechristenen te leren kennen, samen antwoorden te zoeken op levensvragen, verschillende onderwerpen te bestuderen en uiteraard met elkaar volop van de studententijd te genieten door onze borrels en feestjes. 

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op onze website www.csfrgroningen.nl of onze social media (Facebook: C.S.F.R. Groningen – Yir’at ‘Adonay, Instagram: @csfrgroningen). Of kom gezellig langs bij een van onze activiteiten tijdens de kiezelweek! Opgave voor de Open Bijbelkring en de Tour de Hap is vereist. Voor vragen kun je ook mailen naar pubcie@csfrgroningen.nl.

Programma: